Кульки з буряка з оселедцем — оригінально, святково та красиво Закуски Приготування: 30 хв. Переглядів 23.3k. Опубліковано 16.10.2019 Приготування: 30 хв. Порцій: 2 Калорії (на 100 р.): 105 Складність: Простий Кухня: Російська
Кульки з буряка з оселедцем – це дуже красива та оригінальна закуска, яка на святковому столі виглядатиме красиво та апетитно. Для того, щоб приготувати такі гарні кульки, потрібно заздалегідь відварити буряк. Оселедець найкраще використовувати покупну солону. Однак, замість оселедця можна використовувати горішки, курагу, чорнослив, шматочки м'яса. Загалом, такі оригінальні кульки можна зробити з будь-якою начинкою і догодити кожному гостю, знаючи його смакові переваги хоч трохи.
Подавати кульки з буряка найкраще на білому блюді, так вони виглядатимуть більш святково. Листочки петрушки краще викласти збоку тарілки. Можна петрушку замінити на листя салату або будь-яку іншу зелень, але її обов'язково використовувати, так як закуска буде виглядати святково і красивіше.
Інгредієнти:
- Буряк (великий) – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Майонез – 1 ст. л.
- Оселедець – 100 г.
Як приготувати:
1. Попередньо відварити картоплю. Для цього викласти в каструлю, залити водою, додати 1 ч. ложку солі. Довести воду до кипіння, потім зменшити вогонь та варити овоч 20 хвилин.
Буряк запекти в духовці протягом 1,5 годин (температура – 180 градусів), так як вона велика за розміром. Дрібні плоди слід запікати 1:00.
Очистити всі овочі. Натерти на дрібній тертці буряки та картопля.
2. У глибоку миску викласти натерті овочі. Додати майонез, сіль|соль|.
3. Добре все перемішати столовою ложкою.
4. Оселедець нарізати дрібними шматочками.
5. Викласти 1 ст. ложку буряково-картопляної маси на дошці. У центр викласти кілька шматочків оселедця.
6. Сформувати кульку так, щоб оселедець був усередині.
7. Викласти кульки на білу страву. Прикрасити листочками петрушки або будь-якою іншою зеленню.
Смачного!